10 juni 2023 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bestemming bereikt! Camping De Noorde (1)

Geplaatst op: 23 juli 2022

Terwijl veel lezers van onze nieuwssites hun vakantie elders doorbrengen, kiezen veel mensen er ook voor om af te reizen naar de kop van Overijssel. Campings in onze regio verwelkomen dagelijks nieuwe gasten die komen genieten van alles wat de omgeving hen biedt. De verslaggevers van de Actueelsites stappen deze zomer op de fiets om vakantieaccommodaties in Zwartewaterland en Steenwijkerland te bezoeken. Onze eerste bestemming tijdens deze zomerserie: camping De Noorde, gelegen aan de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove, tegenover het veer richting Genemuiden.

Wie zijn de drijvende krachten achter De Noorde?

Wij zijn Daniël (51) en Linda (51) Roeland, eigenaren van de camping. We wonen hier samen met onze twee kinderen Niels en Amber. Daniël is opgegroeid aan de dijk bij Cellemuiden en Linda is grootgebracht in Hasselt. We hebben hiervoor twintig jaar met onze kinderen in Zwartsluis gewoond.

Hoe lang runnen jullie De Noorde?

We zijn beide kampeer-fanaten en hadden altijd al de wens om ook een (kleinschalige) camping te beginnen. Toen De Noorde 3,5 jaar geleden te koop kwam, bleek dat de gemeente welwillend was om ons te helpen met de benodigde vergunning. We kochten het huis en dit perceel en zo gebeurde het dat we in het voorjaar van 2020, toen de coronaregels soepeler werden, open konden gaan met De Noorde.

Waaruit bestaat een doorsnee dag op de camping?

Omdat het een kleine camping is, met enkele kampeerplaatsen, twee safaritenten, een trekkershut en drie Tiny Houses hebben we er geen dagtaak aan. Daarom hebben we beide onze baan aangehouden toen de camping opende. Gasten die overdag aankomen, kunnen uit de voeten met de instructies op het welkomstbord. In de avond zijn we bezig met de camping. Dan maken we een praatje met onze kampeerders en voeren we voorkomende klusjes uit.

Kun je jullie gasten omschrijven?

Er komen hier hele verschillende soorten mensen, maar de gemeenschappelijke deler is dat iedereen graag in een groene en rustige omgeving verblijft. De Tiny Houses, eigendom van een familie uit Staphorst, trekken bijvoorbeeld veel jonge mensen. Terwijl de camperplaatsen vooral door senioren worden geboekt. We verwelkomen daarnaast erg veel fietsers, zowel uit binnen- als buitenland. Gisteren hadden we twee Belgen die over het Zwarte Water voeren met hun kano en een nachtje bij ons sliepen.

Waarom komen jullie gasten naar De Noorde?

Dat komt vooral vanwege de gunstige ligging. Vanaf de camping liggen Meppel, Giethoorn, Staphorst, Kampen, Zwolle en Vollenhove op fietsafstand. Daarnaast zit je echt in een rustige omgeving met een gemoedelijke sfeer. Gasten waarderen de kleinschaligheid en het praatje dat we vrijwel dagelijks komen maken.

Kun je zelf wel op vakantie als je een camping draaiende moet houden?

Ja, we houden enorm van kamperen met onze vouwwagen en de camping is niet enorm. We zijn in het voorjaar twee weken naar Italië geweest en komen net terug van een weekje Luxemburg. Onze kinderen en een goede vriendin regelen hier dan de boel en houden alles schoon. We nemen wel zelf de telefoon mee zodat (potentiële) gasten ons kunnen bereiken. We geven dan aan het ‘thuisfront’ door wie ze de volgende dag kunnen verwachten.

Tot slot, hoe bevalt het om ‘campingbaas’ te zijn?

Heel leuk, we hebben een goede keuze gemaakt. Je merkt dat de coronaregels zijn opgeheven, want we hebben nu al meer gasten ontvangen dan in het hele jaar 2021. En dat terwijl de vakantie nog maar net van start is. We hebben al een groepje vaste kampeerders en krijgen soms zelf cadeautjes van gasten. Al met al een hele leuke bezigheid naast onze reguliere baan!

 

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Contour