1 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dunja trots op haar brasserie en druk met volgende projecten

Geplaatst op: 20 oktober 2022

Twee jaar geleden spraken we met Dunja de Bruin over de bijzondere kans die ze kreeg om in coronatijd toch te ondernemen. Ze ‘verplaatste’ haar Ad’Vundum vanuit de kleine kroeg naar de ruime Herderin. “Of we gaan gewoon weer terug naar De Markt, maar misschien bevalt het wel zo goed hier…”, waren toen de woorden van Dunja. Dat zij in oktober 2022 in hetzelfde pand opnieuw een interview zou geven vanuit een schitterend verbouwde brasserie, had ze toen niet voor mogelijk gehouden. “Dat we hier nu zitten, en dat we volop bezig zijn met de verbouwing van de feestzaal, had ik niet kunnen bedenken. Het is mij overkomen.”

1 oktober ging ze open met de brasserie, wat direct al een mooie aanvulling is gebleken op het cafégedeelte. Dunja: “We hebben keihard naar die datum toegewerkt. We hadden al partijen aangenomen, dus we konden ook niet meer terug. Die zaterdag hadden we direct al een bruiloft.” André Drost van Rens Bouw, en vriend van de zaak, leidde de verbouwing en heeft op de dag zelf nog een plafond gemaakt in de nieuwe toiletruimte.

Flexibel

Dunja: “Het was echt spannend in september of we het gingen halen, en we hadden deadline al een keer verschoven. Eerst wilde ik de brasserie voor Euifeest af hebben, maar dat was niet haalbaar.”
De brasserie is vooral een plek om gezellig te lunchen en te dineren. Dat Dunja in dezelfde ruimte nu ook al verschillende besloten feestjes heeft gegeven, zegt veel over haar flexibele manier van ondernemen. “Voor bruiloften en grote feesten zijn we nu de feestzaal in ere aan het herstellen, zoals vroeger bij De Herderin. Maar als de groep iets kleiner is kan ik hier staand ook 70 gasten ontvangen. En dat werkte hartstikke goed.” Dat kreeg Dunja ook speciaal terug van het bruidspaar dat het spits mocht afbijten. Vorige week kwamen ze langs met een bedankje, vooral omdat alles zo goed draaide terwijl de verf nog maar net droog was.

Feestzaal

Genietend van de fraaie en moderne brasserie is Dunja dus ook alweer druk bezig met de volgende grote projecten van Ad’Vundum. Ze loopt tussen de bouwlui door en vertelt over wat er nog allemaal staat te gebeuren: “We gaan de lichtkoepel doortrekken in de zaal (red. deze zat al boven de voormalige kookstudio) waarmee we natuurlijk licht krijgen in de zaal. Als we geen terras hebben met de kou, maak ik hier misschien wel een soort ‘wintertuin’ van.” Maar de zaal is er vooral om weer in hartje Hasselt om grote feesten te kunnen faciliteren. Dunja: “Plan is nu om in januari de feestzaal te openen, ik heb al de eerste aanvragen binnen gekregen.” Het laatste project daarna wordt de verbouwing van het café, onder meer verrijkt wordt met een mooie biljarttafel.

Om straks -afwisselend of tegelijkertijd- zaal, brasserie en café te bedienen van hapjes, lunch en diner is centraal een gloednieuwe keuken gebouwd met twee uitgiftepunten. Dunja: “Deze nieuwe keuken is echt het hart van de zaak, daar komt alles samen. Ik ben er heel blij mee, ook met de zespits-inductieplaat waarop gekookt wordt.” De entrees van de drie ruimten zijn juist apart van elkaar, en krijgen of hebben allemaal een eigen toiletgroep.
Dunja viert nu haar nieuwe aanwinst en staat met een brede lach te genieten. Tegelijk maakt ze zich op voor spannende tijden met alle ontwikkelingen en uitdagingen in de toekomst.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour