25 april 2024 Gebruikers online: 75
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inzameling DE-waardepunten in december voor voedselbanken 

Geplaatst op: 25 november 2022

In december 2022 wordt alweer de elfde landelijke Douwe Egberts-waardepuntenactie georganiseerd. Hiervoor zamelen Lionsclubs en voedselbanken in het hele land Douwe Egberts-waardepunten in die vervolgens worden ingewisseld voor pakken koffie. Deze koffie is ten bate van de voedselbanken in Nederland.

Vorig jaar leverde dit een aantal van 92.000.000 waardepunten op en konden de Voedselbanken in totaal 188.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Helaas leven nog veel te veel mensen in Nederland onder de armoedegrens, ook in onze gemeente Zwartewaterland. De verwachting is dat als gevolg van de crisis dit aantal de komende periode alleen maar zal toenemen.

December is bij uitstek de maand van gezelligheid en feestelijkheid en daar hoort een kop koffie bij. Echter niet voor iedereen is ‘even iemand gezellig op de koffie vragen’ vanzelfsprekend. Voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank is koffie een luxe artikel, dat niet vaak in het pakket zit (koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers).

Wanneer je echter van 50 euro in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak te duur. De totale opbrengst van de waardepunten wordt bij Douwe Egberts verzilverd voor koffie. Douwe Egberts verhoogt ook dit jaar de opbrengst weer met een mooi percentage. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde 570.000 punten op voor de Voedselbank Zwartewaterland wat goed was voor maar liefst 1.100 pakken koffie.

Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “Ook in deze decembermaand kunt u de waardepunten weer inleveren. Nu voor u de kans om de punten, die u misschien al jaren uitknipt en in een kastje, laatje of blikje bewaart, een goede bestemming te geven. Doet u mee om samen deze actie weer tot een groot succes te maken?”

Vanaf 1 december 2022 tot 1 januari 2023 kunnen de waardepunten voor de Voedselbank Zwartewaterland in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij alle supermarkten in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn die ook van harte welkom. Vrijwilligers van de Voedselbank kunnen die eventueel bij uw bedrijf of kantoor ophalen. U kunt dan contact opnemen met telefoonnummer 06-53365549 of 06-57845061.

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de in Zwartewaterland ingezamelde punten ook daadwerkelijk ten goede aan pakken koffie voor de Voedselbank Zwartewaterland. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour