2 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Zonnebloem bezoekt Orchideeën Hoeve in kerstsfeer

Geplaatst op: 12 december 2022

De Hasselter afdeling van De Zonnebloem bezocht vorige week de Orchideeën Hoeve in kerstsfeer. Doel van de vereniging is het houden van activiteiten voor chronisch zieken en gehandicapten. 35 deelnemers beleefden -onder begeleiding van 19 vrijwilligers- een mooie tijd in Luttelgeest. Het bezoek was compleet met een lunch en koffie met een gebakje. De tuinen waren aangelicht met duizenden kerstlampjes en was een grote kerstmarkt. De deelnemers keken hun ogen uit van al die wonderlijke schoonheid.

De deelnemers genoten zichtbaar van de prachtige planten, de exotische vogels, vissen, aapjes, eenden en de sierlijke flamingo’s. De ;rolstoeldrukkers’ hadden het soms wel wat zwaar manoeuvrerend door de drukte maar ook vanwege de soms hellende paden met ongelijke klinkers

Het uitje naar de Orchideeën Hoeve kon voor iedereen betaalbaar worden aangeboden door de opbrengst van lotenverkoop in het afgelopen jaar, giften van onze plaatselijke sponsoren en donateurs en een donatie van de Rabobank.

Voorkomen van sociaal isolement.

De Zonnebloem wil met dit soort activiteiten sociaal isolement voor hun deelnemers voorkomen. Juist voor chronisch zieken en gehandicapten ligt dit gevaar op de loer, vooral tijdens de komende feestdagen. Daarom ook bezoekt een grote groep vrijwilligers op regelmatige basis deelnemers thuis of ondernemen één op één activiteiten en wordt tijdens de feestdagen extra aandacht aan hen besteed.

Een penningmeester (M/V).

De afdeling Hasselt is een zeer actieve afdeling met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en ook financieel redelijk gezond. Toch is er vanaf februari 2023 nog steeds een bestuursprobleem. De afdeling zoekt met spoed een penningmeester. “De boekhouding is een gemakkelijk bij te houden boekhoudprogramma en de penningmeester wordt, als het nodig is, door de landelijke Zonnebloem begeleid”, licht voorzitter Renald van der Werf toe. Wie na deze oproep belangstelling heeft voor deze functie kan vrijblijvend contact opnemen met Jan Palland, e-mail: janpalland1@hotmail.com of tel.: 06 300 011 92 voor meer informatie.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour