2 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het belang van een sterke online aanwezigheid voor lokale ondernemingen

Geplaatst op: 29 mei 2023

Heb jij je eigen bedrijf? Dan is het belang van een sterke online aanwezigheid enorm belangrijk. Het speelt vandaag de dag namelijk een cruciale rol bij het aantrekken van klanten, het stimuleren van groei en het maken van online impact. In dit artikel vertellen we je waarom jouw online aanwezigheid van belang is.

Jouw vindbaarheid op Google

Zoekmachines zoals Google zijn voor enorm veel mensen een grote bron van informatie. Ze zoeken hier zo goed als alles op! Ook worden zoekmachines gebruikt om lokale diensten en bedrijven te vinden. Door jouw online aanwezigheid te versterken en SEO (zoekmachine optimalisatie) toe te passen, vergroot je je kans om op de eerste pagina van Google te belanden, waardoor je dus zichtbaar bent voor een groot publiek! Ga dus aan de slag met zoekwoordonderzoek, content creatie, linkbuilding en concurrentieanalyses.

Onderscheid je van de concurrentie

Door je goed bewust te worden van de positie van de concurrentie, kun jij je eigen positie aansterken. Weet wat zij doen en vooral ook wat zij (nog) niet doen. Dit geeft jou de ruimte om een positie in te nemen die zich onderscheidt van de concurrentie. Een sterke online aanwezigheid zorgt ervoor dat klanten kiezen voor jou in plaats van je concurrent. Werk dus aan je vindbaarheid op Google, je huisstijl, webcopy en een professioneel webdesign.

Geef klanten de informatie die ze nodig hebben

Een goede online aanwezigheid is niet compleet op het moment dat de informatievoorziening niet compleet is. Bied je klanten alle informatie die zij zoeken en doe dit op een duidelijke manier. Maak een Google Mijn Bedrijf aan en laat hier weten wat je openingstijden, locatie en contactgegevens zijn. Biedt op de homepagina van je website al genoeg informatie over jouw producten of diensten zodat de klant weet waar hij of zij aan toe is.

Bouw het vertrouwen op

Wanneer je bovenstaande stappen toepast, zullen potentiƫle klanten je in de gaten krijgen en steeds meer overwegen. Wanneer ze de beslissing nemen om een product bij je te kopen, hoort jouw sterke online aanwezigheid en klantvriendelijke communicatie ervoor te zorgen dat het vertrouwen bij de klant wordt opgebouwd. Laat dus zien dat jouw onderneming betrouwbaar en legitiem is.

 

Concluderend, een sterke online aanwezigheid is geen optie, maar een echte must. Bereik een grote doelgroep, onderscheid je van de concurrentie, bied genoeg informatie en haal klanten binnen. Start vandaag nog met het verbeteren van jouw online aanwezigheid.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour