13 juni 2024 Gebruikers online: 64
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Informatieavond ‘extra rivier’ Genne-Overwaters

Geplaatst op: 9 juni 2023

Gebied voor aanvang werkzaamheden

Rijkswaterstaat en provincie Overijssel organiseren samen met aannemer De Boer en De Groot een informatieavond op maandag 19 juni 2023 van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze inloopavond worden omwonenden en geïnteresseerden geïnformeerd over wat het werk in Genne-Overwaters precies inhoudt. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 21.00u binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

• Datum: maandag 19 juni, 2023
• Tijd: 19.00 – 21.00u
• Locatie: Sporthal Anna van der Breggen, Prinsenstraat 24, 8061 ZC Hasselt

Riviernatuur Genne-Overwaters

Rijkswaterstaat werkt vanaf september 2022 aan de riviernatuur in het bijzondere rivieren- en uiterwaardengebied van het Zwarte Water. Dit ligt ten noorden van Zwolle waar de Overijsselse Vecht samenstroomt met het Zwarte Water. In het Zwarte Water, dat een leefomgeving biedt voor verschillende plant- en diersoorten, wordt de oude nevengeul in de uiterwaard hersteld. Genne-Overwaters krijgt er een ‘extra rivier’ bij. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld de bijzondere kievitsbloem een beter leefgebied. Ook wordt er een nieuw hardhouten ooibos langs de oevers van de rivier geplant zodat de natuur nog gevarieerder en robuuster wordt. De aanleg van de nevengeul en het bos in het Natura 2000-gebied, wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat samen met provincie Overijssel.

Meer informatie

Vragen over de inhoud van de werkzaamheden of een andere vraag over de maatregelen in het gebied, kunnen ook worden gesteld aan het projectteam via zwartewater@rws.nl, of via het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Op een later tijdstip wordt ook een informatieavond georganiseerd over de luwtezones in het Zwarte Water. Deze vindt plaats op maandag 3 juli 2023 in Hotel Zwartewater van 19:00-21:00 uur. Nadere berichtgeving hierover volgt nog.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour