20 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Aanleg pumptrackbaan van start

Geplaatst op: 20 oktober 2023

De aanleg van de pumptrackbaan aan de Prinsenstraat is vrijdagmorgen symbolisch van start gegaan. De drie initiatiefnemers Lisanne Mellema, Remco Faber en Bert IJzerman plaatsten hiervoor samen met wethouder Maarten Slingerland een drainageput. Slingerland dankte bij deze handeling de initiatiefnemers voor hun inzet die na een lange adem heeft geleid tot de aanleg van deze baan. “Inwoners kijken al lang uit naar de komst van de pumptrackbaan. Ik ben daarom blij dat de baan er nu eindelijk komt”,
aldus de wethouder.

Lisanne en Remco geven aan dat door de eventuele aanwezigheid van vleermuizen in het gebouw op het terrein het wel even duurde voordat het licht op groen stond. Maar dat bleek niet het geval. “Een tijd terug was het plan financieel al rond. We hadden al 20.000 euro aan subsidies binnen. De laatste 7.500 euro werd met een crowdfundingsactie door particulieren en bedrijven bij elkaar gebracht. Hiervoor stonden we vorig jaar ook op de euifeestbraderie en dat leverde de nodige euro’s op.” Samen met de bijdrage van de gemeente bedragen de kosten voor aanleg 54.500 euro.

Samen met Loonbedrijf Grolleman maken de initiatiefnemers eerst de grond gereed. Daarna start op 30 oktober de aanleg die na verwachting half november wordt afgerond. Hierna wordt de baan gekeurd en is klaar voor gebruik door alles wat wieltjes heeft. Zoals een (loop)fiets, skateboard, step, skeelers of zelfs een rolstoel. Het krijgt een uitdagend parcours met kuilen, bulten en bochten. Slingerland. “De baan is door zowel beginners als gevorderden te gebruiken en is daarmee een mooie aanvulling op het sportaanbod van Hasselt.”

Inmiddels is de sloop van de voormalige kleedkamers van Olympia’28 en daarna verenigingsgebouw Linksaf van de PvdA in volle gang om ruimte te maken.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour