23 juli 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia na 2-2 gelijkspel nog niet zeker van klassenbehoud

Geplaatst op: 18 mei 2024

Foto's: Jan Bruins

Tollebeek ging zaterdag in de thuiswedstrijd voor Olympia voortvarend van start. De ploeg uit de Noordoostpolder scoorde na een slalom door de groenwitte defensie in de 4e minuut al 0-1. Daarna kabbelde de wedstrijd voort.

Na een half uur speelde Olympia iets aanvallender. Dit resulteerde in de 33e minuut in een doelpunt van Brian Snijder na aangeven van Ruben Willems. Maar drie minuten later stonden de Hasselters alweer op achterstand. In een onoverzichtelijke situatie verdween de bal via Thijmen van den Berg in het eigen doel. Vlak voor rust maakte dezelfde speler de gelijkmaker.

De tweede helft begon met Jeffrey van de Belt als vervanger van Thijmen van den Berg. Direct na de rust lukte het Brian Snijder niet om een goede kans te verzilveren. Daarna kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden om de score op te schroeven. Over de inzet van beide teams was deze wedstrijd niets te klagen, maar de kwaliteit van het voetbal hield niet over. In de 74e minuut bracht het trainersduo van Olympia twee invallers in het veld om de winst alsnog over de streep te trekken. Maar de stand van 2-2 betekende ook de terechte eindstand van deze wedstrijd.

Dit betekent dat Olympia nog niet zeker is om de nacompetitie voor klassenbehoud te ontlopen. Hiervoor is volgende week in de laatste wedstrijd uit tegen Ens een gelijkspel voldoende. Wanneer een van de andere onderste ploegen Nagele of Sleat gelijkspelen dan handhaaft Olympia zich ook in de vierde klasse. Mochten de groenwitten verliezen van Ens en de onderste ploegen behalen winst, dan rest voor Olympia de nacompetitie.

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour